top of page
Zonnepanelen op het dak

Renovatiepremies

- dakrenovatie

Renovatiepremies per gewest

Bouw mee aan een duurzame toekomst, en vraag premies aan voor het plaatsen of vervangen van een dakvenster. 

Vlaanderen

In Vlaanderen kan je voor het laten renoveren van je dak beroep doen op 'Mijn VerbouwPremie'', die je in staat stelt  jouw renovatiekosten te verlagen en tegelijkertijd in een energiezuinige en comfortabeler huis te investeren.  

Wallonië

In Wallonië zijn er verschillende renovatiepremies beschikbaar voor het renoveren van daken, gericht op het verbeteren van de energie-efficiëntie en het comfort van woningen.

Brussel

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zijn er verschillende renovatiepremies beschikbaar voor het renoveren van daken, met als doel de energie-efficiëntie en het comfort van woningen te verbeteren.

Lokale premies 

Controleer bij het overwegen van een renovatieproject zeker bij je gemeente of je in aanmerking komt voor een dakpremie. Sommige gemeenten bieden extra ondersteuning voor dakvernieuwingen of -isolatie.

Houd er rekening mee dat de financiële steun per gemeente kan verschillen. Het is dus verstandig om contact op te nemen met je plaatselijke gemeentebestuur voor meer informatie over lokale premies. 

Houten huis

Slim renoveren

Wij moedigen je aan om ook op lange termijn te denken en een maximale meerwaarde te halen uit jouw renovatiewerken.

Neem daarom zeker een kijkje op: www.mijnbenovatie.be

BENOveren staat voor ‘beter renoveren’. Met hogere ambities op het vlak van energieprestaties en met diverse renovatiestappen in de meest logische volgorde. Door slim en doordacht te werk te gaan verlaagt je energiefactuur, verhoogt je wooncomfort, krijgt je woning meer waarde en bewijs je ook het milieu een grote dienst. 


Je dak BENOveren geeft je de mogelijkheid om met een relatief kleine investering een grote energiebesparing te realiseren. Met goede dakisolatie woon je bovendien comfortabeler.


Benieuwd of je dak de probleemzone in huis is? De warmtekaart van Vlaanderen toont op een eenvoudige manier of én hoeveel warmte uw woning verliest via het dak. De Vlaamse Overheid stelt deze kaart ter beschikking via woningpas, het digitaal paspoort van jouw woning, waar je bovendien ook kan ontdekken hoe klimaatbestendig jouw perceel is via het ‘groenblauwpeil’.

bottom of page